Marie-Louise en kunst

Kunst is een ervaring die diep in je doordringt en je bezig houdt.

Kunst ligt in het magische gebied tussen onszelf en de werkelijkheid. Bij het maken van kunst verblijf je tijdelijk zelf in die andere, magische wereld, die je grijpt en meevoert.

Een wereld die je even al het andere doet vergeten. Het is daarom inspannend en ontspannend om met kunst bezig te zijn. In de lessen laat ik de cursisten ervaren hoe leuk en spannend kunst maken is. Je springt in het diepe om op zoek te gaan naar inspiratiebronnen die later uitgewerkt worden naar een eigen kunstwerk.

Niet wat je kent is interessant, maar juist wat je niet kent komt zo naar boven. Dat doe je ook door kennis te maken met compositie, door kleuren en vormen te zoeken die bij je passen, door allerlei materialen uit te proberen en te combineren. Elke les brengt je weer een stap dichter bij je eigen persoonlijke kunstwerk.

Marie-Louise laat zich inspireren door de natuur, bomen, schors en bladvormen, steenstructuren en menselijke lichaamsvormen  zijn continue haar inspiratiebron. Zij maakt composities waarin ze vormen uit de natuur abstraheert en in de natuur   voorkomende structuren imiteert, vergroot of herhaalt. Het verval als gevolg van de wind, water en de tijd heeft ook een belangrijke plaats in haar werk net zoals in de natuur. Om dit zichtbaar te maken schildert ze onder andere bewust met verwarmde wasverf, een oude techniek ook wel encaustiek genoemd. Zij brengt deze lagen aan op het doek.